Portretno fotografiranje

PORTRETNO FOTOGRAFIRANJE

Tu najdete odgovore na pogosta vprašanja na temo portretno fotografiranje.

POGOSTA VPRAŠANJA - PORTRETNO FOTOGRAFIRANJE

1. KAJ NAJ OBLEČEM ZA PORTRETNO FOTOGRAFIRANJE?

Neprimerna oblačila lahko prevzamejo pozornost na fotografiji, zato razmislite o kombiniranju oblačil. Za portretno fotografiranje se izogibajte kombiniranju oblačil v močnih živih barvah ter oblačilom s kričečimi vzorci in potiski. Oblačila za zgornji del telesa v kožnem odtenku pa se lahko preveč zlijejo z barvo vašega obraza.

Za portretno fotografiranje je primernejša kombinacija enobarvnih oblačil v svetlih odtenkih (umazano bela, bež, siva, svetlo olivna, pastelno rumena/rožnata/modra...) ali kombinacija oblačil v temnih odtenkih (črna, temno rjava/modra/zelena/vijola, bordo rdeča...).

Pri skupinskem portretnem fotografiranju naj bodo udeleženci oblečeni v oblačila barv, ki se lepo medsebojno usklajujejo. Manj kot bo barvnih kombinacij in vzorcev na oblačilih, bolj harmonično bo delovala skupina.

Primerna kombinacija oblačil za portretno fotografiranje.

2. KDAJ LAHKO PRIČAKUJEM FOTOGRAFIJE?

Fotografije lahko pričakujete v roku enega tedna po fotografiranju.

3. ALI SO FOTOGRAFIJE, KI JIH DOBIM, DIGITALNO OBDELANE?

Seveda, fotografije prejmete profesionalno obdelane v digitalni obliki. Narejene so barvne korekcije in retuša, popravljeni so kontrasti.

4. DOBIM FOTOGRAFIJE V DIGITALNI OBLIKI?

Da. Kot končni izdelek prejmete izbrane in obdelane portretne fotografije v digitalni obliki v visoki ločljivosti. Po naročilu lahko izdelamo tudi fotografije v tiskani obliki.

5. KAKO POTEKA REZERVACIJA TERMINA ZA PORTRETNO FOTOGRAFIRANJE?

Povpraševanje za izbrano portretno fotografiranje mi lahko pošljete na elektronski naslov info@portretnafotografija.com ali pokličete 031 504 434 in dogovorili se bomo o terminu fotografiranja ter ostalih podrobnostih.

6. KJE POTEKA FOTOGRAFIRANJE?

Portretno fotografiranje poteka v foto studiu ali v naravi, v okolici Domžal, v vseh letnih časih. Možno je tudi fotografiranje na drugi željeni lokaciji (z doplačilom potnih stroškov).

7. V KATEREM KRAJU SE NAHAJA FOTO STUDIO?

Fotostudio se nahaja na Preloški cesti 3, 1230 Domžale.